Menu
Home  >  Verzekeringen  >  Wonen  >  Brandverzekering

Brandverzekering

Een brandverzekering is wettelijk niet verplicht in België maar u wilt het risico natuurlijk niet lopen. Als eigenaar zit een groot deel van uw kapitaal in uw eigendom. Als huurder gaat het om de waarde van uw inboedel en bent u meestal aansprakelijk voor schade tegenover de verhuurder en derden.

Daarom verzekert u zich best tegen brand, helemaal volgens uw eigen behoeften. U kiest namelijk zelf hoe ver u gaat in uw brandverzekering.

Een brandverzekering verzekert meer

...dan alleen de schade aangericht door brand

Een brandverzekering vergoedt veel meer dan alleen de schade aangericht door brand. Zo bent u ook voor glasbreuk, bliksemschade, waterschade, hagelschade, sneeuw- en ijsschade en vandalisme verzekerd.

Zelfs natuurrampen, arbeidsconflicten en aanslagen vallen onder de brandverzekering.

...dan alleen uw eigen woning

We associëren een brandverzekering meestal met onze eigen woning maar ze dekt ook uw vakantieverblijf, privé-garage, studentenkot, feestzaal... Ook uw aansprakelijkheid als huurder is automatisch verzekerd. Hetzelfde geldt voor uw tijdelijk verplaatste inboedel. Verhuizen? Dan blijven uw oude en nieuwe woning 60 dagen verzekerd.

Brandverzekering op maat: extra opties

  • Rechtsbijstand: Juridische vergoeding voor geschillen veroorzaakt door woningschade (tot max. 6.900 euro), minnelijke schikking of gerechtelijke procedure.
  • Diefstal: Bijkomende verzekering van de inboedel in huis en van straatdiefstal met geweld over de hele wereld.​
  • Onrechtstreekse verliezen: Vergoeding voor extra kosten door een schadegeval, bijv. verplaatsingen, telefoon... Forfaitair bedrag van 10% bovenop de normale schadevergoeding, zonder bewijslast.

Nog meer zekerheid dankzij onze special packs:

  • ​Pack Woning+: Verhoging van de standaard vergoedingslimieten en bijkomende dekkingen zoals voor glasbraak televisie, computers...
  • Pack Tuin+: Planten, tuinmeubelen, tuinhuis, serre, zonneluifel, zwembad...

Hoe de juiste brandverzekering kiezen?

Hoe u de beste keuze maakt? Kies voor kwaliteit, want goedkoop is zeker bij brand vaak duurkoop. Kijk eerst naar wat u precies nodig hebt en vergelijk dan pas prijzen en dienstverlening.

Ziet u door het bos de bomen niet? Wij zoeken samen met u naar de juiste brandverzekering.

Wat onze klanten zeggen

Bedankt voor de duidelijke aanwijzingen voor het opstarten van het dossier. Tevens de snelle afwikkeling van het dossier

Ivon Struyf

Bedankt voor de correcte en snelle afhandeling hagelstorm.

Frank Polet

Geen enkel probleem gehad... perfecte ondersteuning!

Marc Deli

Deel ook uw mening

Voor een brandverzekering op maat contacteer ons kantoor in

Kruibeke Antwerpen
of mail naar info@marcverbraecken.be