Menu
Home  >  Nieuws  >  Betaal minder belastingen met pensioensparen

Betaal minder belastingen met pensioensparen

Optimaliseer uw pensioensparen voor 31 december 2017

Het wettelijk pensioen volstaat meestal niet om uw levensstandaard te behouden. Daarom spaart u ook zelf best voor uw pensioen. Om het pensioensparen aan te moedigen, krijgt u bovendien van de Belgische overheid een belastingvoordeel..

U doet nog niet aan pensioensparen? Wacht dan niet langer. U hebt nog tot eind december tijd om voor het inkomstenjaar 2017 maximaal van het fiscale voordeel te genieten.

Sparen voor uw pensioen, met een fiscaal cadeautje

Met pensioensparen zorgt u in de eerste plaats voor uzelf. U zet jaarlijks een bedrag opzij  dat jaar na jaar aangroeit. Zo hebt u later een extra appeltje voor de dorst, bovenop uw wettelijk pensioen.

Daarnaast geniet u onmiddellijk van een fiscaal voordeel. U kunt uw jaarlijkse premie aangeven op uw belastingaangifte. De fiscus beloont uw sparen met een belastingvermindering van 30% van deze premie. U betaalt dus elk jaar minder belastingen en dat is mooi meegenomen!*

* De wetgever kan het fiscale voordeel en de eindbelasting in de toekomst aanpassen.

Fiscaal maximum pensioensparen is 940 euro in 2017

Het fiscaal maximum voor pensioensparen bedraagt 940 euro. Dat betekent dat u voor het inkomstenjaar 2017 (aanslagjaar 2018) 940 euro fiscaal mag inbrengen voor uw pensioensparen. Op die manier krijgt u maar liefst 30% van uw premie (maximaal 282 euro) terug via de belastingaangifte.

Meer weten over pensioensparen?

Wilt u weten welk voordeel pensioensparen heeft voor uw belastingen? Contacteer ons snel. Wij geven u met plezier een antwoord op uw vragen. 

Toegevoegd op 10/11/2016.

Terug naar het overzicht

Wat onze klanten zeggen

Dank je van ganser harte Marc voor de snelle afhandeling van mijn aangevraagde schadevergoeding !!! Als men spreekt over een degelijk en betrouwbaar verzekeringskantoor dan is dit zeke...

Annita Caluwé

Beste Marc en collega's, Alvast bedankt voor de snelle afhandeling i.v.m. de schade die we opgelopen hebben door de hagelstorm! Met vriendelijke groeten Sammy De Rudder

Sammy De Rudder

Bedankt voor de vlotte afhandeling!

Ann Van den Brande

Deel ook uw mening

Sluit dit venster Schrijf in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van belangrijk nieuws. Inschrijven is gratis.